Mai Multe Vizualizări
Zonă geografică: Conegliano și Valdob-biadene
Struguri: Glera, cu mici adaosuri de Verdiso și Perera
Recoltare: începutul lunii septembrie
Vinificație: “in bianco”, prin presarea ușoară a strugurilor și fermentarea lor fără coajă la o temperatură controlată de 20° C. Vinul devine ușor spumant datorită unei a doua fermentații treptate în recipiente de mari dimensiuni din oțel inoxidabil la o temperatură de 12-14° C pentru o perioadă de 2 luni.
Note la degustare: acest vin de limpezimea cristalului are o subtilă culoare galben pal-verzuie, cu un perlaj discret și persistent. Buchetul intens și fructat, de un rafinament excepțional, are note distincte de mere aurii coapte și flori de salcâm. Un vin proaspăt, plăcut de băut, ușor și bine echilibrat, cu o plăcută și îndelungată notă fructată la final.
Presiune: 5,5 atm
Reziduu de zahăr: 13,0 g/l
Alcool: 11,5% vol
Temperatura de servire: savurați acest vin spumant la o temperatură de 5-7° C. A se cosuma imediat după deschiderea sticlei.
Recomandări culinare: un excelent aperitiv, poate fi asociat cu pește slab.