Mai Multe Vizualizări
Monastrell & Cabernet Sauvignon
DO. Alicante
Vintage: An foarte uscat, cu temperaturi ridicate și fluctuații mari de temperatură între noapte și zi. Recolta optimă din cauza lipsei de ploaie.
Podgorie: Strugurii provin din cinci podgorii, dintre care una a fost plantată în 1925. Patru podgorii din Monastrell situate în Sierra de Salinas, Umbria și La Sima. Podgoria de Cabernet Sauvignon se află în Sierra de Salinas și a fost plantată în 1981. Altitudine 600-750 metri deasupra nivelului mării. Soluri calcaroase.
Producție: Utilizarea drojdiilor native. Doar cele mai vechi podgorii sunt folosite pentru crearea Triga. Vița de vie este atent monitorizată în toate etapele și procesele ei – tăiere, înflorire, fructificare, coacere și recoltare și sunt selectate doar cele mai bune parcele. Aceste podgorii au o producție foarte scăzută. Fiecare parcelă este recoltată, produsă și maturată separat. Cei mai buni ciorchini sunt selectati în podgorie și ulterior sortati pe masa de selecție la cramă. După macerare în cuve de 5.000 kg trec la presa verticală.
Analiză: violet opac. Aromele explozive de fructe negre și albastre sunt transformate în note de lemn dulce, condimente indiene și uleiuri de flori. Bogat și lung, are o aciditate bună care conferă eleganță. În gură, afinele dulci și coacăzele roșii marchează cerul gurii cu persistență într-un final picant, concentrat.
Acompaniament: Orez, iepure, melc, toate tipurile de carne prăjită, brânzeturi.
Premii: Jeb Dunnuck: 95p / Guia Penin 2017: 95p / J Raynold: 92p / Parker: 92p